Szokatlan állatbarátságok

Szokatlan állatbarátságok


Szokatlan állatbarátságok címmel íródott írásom csupán bevezetője olyan történeteknek, ahol szokatlan állatbarátokat ismerhetünk meg. Időről-időre megjelentetek olyan írásokat majd, amelyeknek szereplői eltérnek a megszokottól, vagyis olyan állatokkal barátkoznak, ami furcsa és meglepő. Egy kutya és egy macska barátsága szinte mindennapos, de vajon egy kutyus könnyen megbarátkozhat akár egy elefánttal is? 15 olyan történetet ismerünk meg, amelyben egymástól eltérő karakterű állatok életre szóló barátságokat kötnek.

Hiszen az állatok ugyanúgy érzik a szeretetet, mint mi emberek. Vannak köztük olyanok – vadon, vagy házaknál élők között is –, akik erős társadalmi kapcsolatokat, hálózatokat alakítanak ki egymással, ilyen például az oroszlán, a kutya, az elefánt, a farkas, vagy a pingvin. Ők azok, akik szívesebben élnek a családdal, vagy barátaikkal együtt, mint egyedül. Azonban sajnos valami következtében előfordulhat, hogy ezek a falkákban élő állatok – annak hiányában – magukra maradnak, és így kénytelenek megtanulni egyedül élni, vagy… más fajból származó barátokat keresni. De vajon miért kötnek barátságokat ilyen állatok? Hogyan születhetnek szokatlan és furcsa állatbarátságok? Mai írásomban olyan képeket szedtem össze, amelyek egyaránt viccesek, és cukik, hiszen a vadfotózás szerelmeseinek, vagy az állattartók ügyes szemeinek köszönhetően érdekes és mulatságos felvételek születtek.

15 szokatlan állatbarátság következik a nagyvilágból.

 

1. Bubbles, az afrikai elefánt és Bella, a fekete labrador

Forrás: Barry Bland

 

A rendkívüli méretkülönbség ellenére Bubbles, az elefánt és Bella, a fekete labrador elválaszthatatlan barátok lettek, köszönhetően az elefánt megmentőinek. Bubbles élete ugyanis veszélyben forgott, mivel Afrikában elefántcsontra vadászó orvvadászok akarták megölni, de szerencsére sikerült őt megmenteni, és jelenleg az Egyesült Államok egyik szafari-rezervátumában él. Bella pedig a park egyik üzemeltetőjének kutyusa, aki gyorsan összebarátkozott az elefánttal, így jelenleg mindketten ott élnek a rezervátumban, és sokat játszanak együtt.

 

2. Bea, a zsiráf és Wilma, a strucc

Forrás: PA

 

Bea és Wilma az egyesült államokbeli Busch Gardens-ben eltöltött idő alatt barátkoztak össze. Egy hatalmas, 65 hektáros kertben élnek, így egyáltalán nincsenek rákényszerítve arra, hogy együtt töltsék idejük nagy részét, hiszen a nagy kertben bőven jutna elég hely mindkettejük számára. Ők viszont szívesen tartózkodnak egymás társaságában, így ezt nem kényszerből teszik.

 

3. Tinni, a kutya és Sniffer, a vad róka

Forrás: Torgeir Berge

 

Tinni, a kutya és Sniffer, a vad róka Norvégia egyik erdejében ismerkedtek meg, és barátkoztak össze. A kutyus gazdija, Torgeir Berge pedig mindent megtesz annak érdekében, hogy a két jóbarát minden pillanatát megörökítse.

 

4. Torque, a kutya és Shrek, a bagoly

Forrás: Solent News and Photos

 

A Shrek nevű baglyot elvették anyjától, mert attól féltek a gondozók, hogy megeheti őt, ha stresszes lesz. Torque akkor mindössze 6 hónapos volt, de azonnal védelme alá vette a bagolyfiókát, akivel így elválaszthatatlan barátok lettek.

 

5. Fred, a labrador és Dennis, a kiskacsa

Forrás: SWNS

 

Dennis anyukája egy róka áldozata lett, így akár kemény élet is várhatott volna a kiskacsára, ha Jeremy és kutyusa, Fred nem találják meg. Ők azonban magukhoz vették a kacsát, aki szerető családban nevelkedhet. Dennis és Fred az első perctől jóban vannak, és a törődés Fred részéről egyáltalán nem meglepő: egyszer egy szarvasbébi gondozásában is segített.

 

6. Mabel, a csirke és a kiskutyák

Forrás: Anita Maric

 

A csirkét lábsérülés érte az udvarban, ezért gazdái úgy döntöttek, hogy beviszik a lakásba, hogy velük éljen. A tyúkanyó-ösztön azonban azonnal felébredt benne, amikor meglátta az apró kutyakölyköket. Habár a kutyusoknak van saját mamájuk, de ő szívesebben tölti a szabad levegőn az idejét, így Mabel vette át részben a szerepét, aki védi, és testével melegíti a kicsiket.

 

7. Milo, a kutya és Bonedigger, az oroszlán

Forrás: Barcroft USA

 

Bonedigger-ről még kölyök korában derült ki, hogy egy ritka csontbetegségben szenved, amitől mozgássérült. Így, amikor Milo, az apró tacskó védőszárnyai alá vette, azt örömmel fogadta. Öt év múlva, amikor az oroszlán már 500 kilósra és hatalmasra növekedett, akkor is a mindössze 11 kilós Milo legjobb barátja maradt.

 

8. A macska és a róka

Forrás: imgur.com

 

Ezt a kedves párost halászok vették észre a törökországi Van-tó partján játszani, így homály fedi a nevüket, és azt, hogy kihez tartoznak. Az viszont biztos, hogy nagyon aranyosak együtt.

 

9. Shere Khan, Baloo és Leo

Forrás: Barcroft Media

 

A valaha volt – szerintem – legmeghatóbb, legszomorúbb történet a három jóbarátról szól, akiket egy drogdílertől menekítettek ki, aki kölyökkorukban bántotta őket. Baloo-nak még műtétre is szüksége volt. Shere Khan, a tigris, Baloo, a medve és Leo, az oroszlán az elszenvedett események miatt elválaszthatatlanná vált, kimenekítésük után is csak együtt, egymás társaságában érezték magukat biztonságban. A Noé bárkája önkéntesei nemcsak megmentették a három állatot, de az állatrezervátumukban még otthont is biztosítottak számukra, az Egyesült Államokban. Sajnos, 2016-ban Leo, majd 2018-ban Shere Khan is elhunyt.

 

10. Mani, a vaddisznó és Candy, a kutya

Forrás: spiegel.de

 

Mani, a vaddisznóbébi egy délnyugat-németországi mezőn éhezett, amikor a Dahlhaus család rátalált és hazavitte. Amikor bemutatták neki Candy-t, akkor a két állat azonnal összebarátkozott. Ez pedig várhatóan átírta Mani sorsát. Habár úgy tervezték, hogy miután a malac meggyógyul, átköltöztetik egy vadasparkba, de most úgy tűnik, a család inkább megtartja őt, így Candy-nek is lesz egy játszópajtása.

 

11. Kasi, a gepárd és Mtani, a labrador

Forrás: Busch Gardens Tampa

 

Kasi és Mtani együtt nevelkedtek az egyesült államokbeli Bush Gardensben, és gondozóik szerint szokatlan fiatalkori barátságukat öröm volt nézni. Serdülőkorában azonban Kasit jobban érdekelték a nőstény gepárdok, így valamennyire kezdett eltávolodni gyerekkori barátjától. Később ismét egymásra találtak, és gyakran mászkálnak együtt a kertben.

 

12. A nyúl és a szarvas 

Forrás: Tanja Askani

 

A Disney klasszikus Bambija jut eszünkbe ezekről a képekről, amit Tanja Askani állatfotós örökített meg. A szokatlan állatbarátság főszereplői egy szarvas és egy nyúl, akárcsak a Bambi mesékben.

 

13. Suryia, az orangután és Roscoe, a vadászkutya

Forrás: Reserve U.S.

 

Suryia és Roscoe az Egyesült Államokban, egy olyan rezervátumban élnek együtt, ahol veszélyeztetett állatokat, vagy ritka fajokat látnak el. A kutyák nyilván nem tartoznak közéjük. De amikor Roscoe egyszer találkozott Suryiával, akkor összebarátkoztak, és hazakísérte. Úgy tűnt, a kutyusnak nem volt hova mennie, ezért a rezervátum dolgozói befogadták, így Suryiával élhet, akivel azóta is barátok.

 

14. Kate, a dog és Pippin, az őz

Forrás: Isobel Springett

 

Pippint, az őzbébit Isobel és kutyusa, Kate fogadták örökbe, amikor az erdőben megtalálták. Később azonban visszaszoktatták őt, hogy saját családot alapítson. Az őz ezt meg is tette, de jótevőit nem feledte el. Azóta is rendszeresen látogatja őket.

 

15. Anjana, a csimpánz és a tigriskölykök

Forrás: Bary Bland

 

Egy hurrikán tönkretette a tigrisek lakhelyét, ezért ezt a két tigriskölyköt kénytelenek voltak elválasztani anyjuktól, hogy biztonságban felnevelkedjenek. Egy amerikai állatrezervátumban China York gondozó és Anjana nevű csimpánza gondoskodnak róluk. Anjana rengeteg állat felnevelésében segédkezett már, így biztosak lehetünk abban, hogy a tigriskölykök a lehető legjobb kezekben vannak.

 

 

Forrás:                    

boredpanda.com

Tetszett a cikk?

 

 

CukiságVilága cikkajánló

További cikkek »

 

 

 

 

CukiságVilága cikkajánló

További cikkek »