Elázva


A macskákat az internet hűvös és kissé büszke-típusú állatainak tartják, ezért úgy gondoltam, mai írásommal egy kicsit változtatok ezen a véleményem, és megmutatom azt, hogy milyenek, amikor nedvesek.

Két dolog van, ami egy macska életében biztos: szeretik az egeret, és utálják a vizet. Ez főleg egyébként a házimacskákra igaz. Ők általában nem ragaszkodnak ahhoz, hogy kipróbálják a fürdőkádat. A képeken is jól látszik, hogy elveszítik az irányítást az életük felett, ha nedves a szőrük, hiszen nem tudnak olyan sok mindent csinálni. A vizes test nehezebben mozog, kevesebb aktív tevékenységet tudnak elvégezni. Ráadásul fáznak, a nedves szőrtől nem tudják szabályozni hőmérsékletüket.

Ezért számukra a legjobb megoldás, és bevált szokás, ha a nyelvükkel tisztogatják meg a koszosnak vélt testrészeiket. Mi értelme hát a fürdésnek, ha ők ezt másként is meg tudják oldani?

Bár ez a képeken nem látszik, vannak olyan macskák, akik szeretnek fürdeni. Általában ők azok, akiket egészen kiskoruktól kezdve hozzászoktatott a gazdi a vízhez, így nem bánják, és nem rémiszti meg őket, ha esetenként lubickolniuk kell. Viszont aki véletlenül az esőben elázik… hát annak szörnyű élmény a hideg esővíz.

A szabadban élő nagymacskáknál más a helyzet, ők szeretnek olykor-olykor fürdeni, főleg ha száraz és meleg környezetben élnek, hiszen az úszás lehűti kicsit a testüket. Nekik egyébként gyakrabban is lenne szükségük a fürdésre, mivel kint a természetben könnyen bepiszkolódnak. Nem úgy a házimacskáknak, akiknek egyáltalán nem is kellene fürdeni, hiszen esetenként a fürdés akár problémákat is okozhat, ha víz kerül egy macska fülébe, az fertőzésekhez vagy más bajokhoz vezethet.

Ezekkel a képekkel, ha az internet népe nem is taszította le a macskákat a képzeletbeli trónról, a büszkeségüktől mindenképpen megfosztotta őket egy időre.

Nézzük meg tehát ezeket a vicces, nedves macskafotókat!

 

Forrás: imgur.com

 

Forrás: themobilecatgroomer.co.uk

 

Forrás: estacey

 

Forrás: Ismeretlen

 

Forrás: Ismeretlen

 

Forrás: imgur.com

 

Forrás: Kiki Pollux

 

Forrás: E.L.A

 

Forrás: Alina Esther

 

Forrás: Frank Pham

 

Forrás: David Brian

 

Forrás: imgur.com

 

Forrás: Robert J

 

Forrás: Betsy Cole

 

Forrás: snowleopard34

 

Forrás: Ian Murphy

 

Forrás: Lynn Nord

 

Forrás: imgur.com

 

Forrás: Ismeretlen

 

Forrás: cariberry

 

Forrás: Ismeretlen

 

Forrás: Tanya K

 

 

 

Forrás:

boredpanda.com

Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

CukiságVilága cikkajánló

További cikkek »

 

 

 

 

CukiságVilága cikkajánló

További cikkek »