Vicces fotók versenye


Az egész világon nagy népszerűségnek örvend a Comedy Wildlife Photography Awards, vagyis az a fotós verseny, ahol a legviccesebb állatfotókat keresik. Így a verseny 2022-ben sem marad el. A világhírű fotós pályázatra olyan képekkel lehet nevezni, amelyek megnevettetik a közönséget. A beszámolók szerint a 2021-es év rekordot döntött, olyan sokan pályáztak, mint még soha korábban, ezért a szervezők is kicsit másként kezdték „reklámozni” az idei versenyt.  Olyan fényképeket osztottak meg a tavalyi pályázatról, amit még sosem mutattak meg a közönségnek.

Most ezt a 10 képet én is megmutatom!

 

Forrás: Fija Mill / Comedy Wildlife Photography

 

A Comedy Wildlife Photography Awards fotópályázatot még 2015-ben alapította két professzionális fotós: Paul Joynson-Hicks MBE és Tom Sullam. Kettejük célja egy olyan fotópályázat létrehozása volt, amely egy kicsit kiszakítja az embereket a szürke hétköznapokból, és vidámságot, mosolyt csal a tekintetekre, képekkel bizonyítva azt, hogy az élet a sok szörnyűség mellett is még mindig nagyszerű. Ráadásul nemes célt is támogatnak, hiszen miközben felhívják a figyelmet az állatvédelemre, a vadon élő állatok élőhelyeinek megőrzését is fontosnak tartják, ennek érdekében pedig 2021-ben a Whitley Fund for Nature (WFN) szervezettel léptek partnerségbe. A WFN egy Egyesült Királyság-beli jótékonysági szervezet, amely a „globális dél” természetvédelmét tűzte ki célul. Latin-Amerika, Ázsia, Afrika és Óceánia régióiban nyújtanak segítséget. A jótékonysági szervezetnek 19 millió fontot sikerült eljuttatnia több mint 200 természetvédőhöz 80 országban az elmúlt 29 évben.

 

Forrás: Hrithik Singh / Comedy Wildlife Photography


 

Forrás: Anne Lindner / Comedy Wildlife Photography

 

Tom Sullam, az egyik alapító elmondta, hogy sosem várnak el semmit a versenyre jelentkezőkkel szemben, így egyáltalán nem számít, hogy a pályázók milyen témát választanak. A szervezők egyszerűen csak örülnek, hogy az emberek szeretik megosztani vicces képeiket, és videóikat, ezzel is népszerűsítve a vadon élő állatok csodáját.

A fotók minden egyes alkalommal meglepnek minket, nézőket: egyrészről a különböző fajok és élőhelyeik sokszínűsége, és mélysége, másrészről az állatok néha elképesztő, néha kicsit ostobának tűnő bohóckodásai. Végső soron is: ezekkel a képekkel az elsődleges cél, hogy pozitív reakciót keltsenek az emberekben.                                                

 

Forrás: Jennifer Beck / Comedy Wildlife Photography


 

Forrás: Nicolas Reusens / Comedy Wildlife Photography

 

A hagyományoknak megfelelően a verseny nyilvános, a belépés ingyenes, és csodálatos nyereményeket kínál. Idén a fődíj nyertese egy szafarira utazhat a kenyai Maasai Marába, valamint megkapja az Alex Walker Serian által kézzel készített trófeát, amely előállítása a tanzániai Dar es Salaamban található The Wonder Workshopban történik meg. Minden kategória-győztes Think Tank fényképezőgép táskát és oklevelet is kap. A pályázaton 6 kategóriába várják a munkákat, és mindnek komikusnak kell lenni, illetve vadon élő állatokról kell készülnie. A 6 kategória a következő: a levegő lényei, a szárazföldi teremtmények, a víz alatti kategória, a videó kategória, a junior kategória és a portfólió kategória.

 

Forrás: Shayne McGuire / Comedy Wildlife Photography

 

Forrás: Hunpin Teoh / Comedy Wildlife Photography

 

Sullam úgy gondolja, csodálatos lenne megdönteni a tavalyi rekordot, és tudja, hogy ennek elősegítésére a legjobb módszer, ha minél többen hallanak és tudnak a versenyről, és részt is vesznek rajta. Úgy véli, semmi veszítenivalója nincs a pályázóknak, hiszen a verseny teljesen ingyenes, az esély pedig mindenki számára egyenlő. A legszebb az egészben, hogy egyik évben sem biztos, hogy mi történik, így olyan, mintha évről évre új verseny megrendezésére kerülne sor. Sullam arra a kérdésre, hogy vajon mi lehetett az oka a tavalyi sikernek, nem tudott pontos választ adni, szerinte a pozitivitásra való igény viszont egyre jobban előtérbe kerül, és ez a verseny a legjobb arra, hogy jó hangulatot, jó kedvet hozzon mind a fotós, mind a közönség számára.

 

 

Gerardo Flores / Comedy Wildlife Photography

 

Greg Harvey / Comedy Wildlife Photography

 

Az ötlet valójában Paul Joynson-Hicks fejéből pattant ki, mert a fotós észrevette azt, hogy azok a képei, amelyek viccesek, sokkal jobban fogynak, mint a többi képe. Ebből pedig arra a következtetésre jutott, hogy az emberek szeretnek nevetni, a humor fontos az életükben. Úgy gondolta, hogy valahogy össze kellene hozni ezt azzal, hogy az embereknek lehetőséget biztosít arra, hogy végre tehessenek valamit a természetvédelemért – így született meg ez a hatalmas, csodálatos verseny. Már most készülnek a tizedik évfordulóra, Sullam kihangsúlyozta, hogy nagyszerű születésnapi ajándék lenne egy globális márka támogatása.

 

Forrás: Rick Beldegreen / Comedy Wildlife Photography

 

Sajtóközleményükben a szervezők azzal tréfálkoztak, hogy a képek válogatásakor a szűkített listát a főként törzsvendégekből álló zsűri fogja „górcső alá venni”, néhány új csapattaggal, nevezetesen a díjnyertes humoristával, Russell Kane-nel és a víz alatti filmek és búvárkodás rajongójával, Luke Inmannel kiegészülve. Végül köszönetet mondtak megingathatatlan támogatóiknak és szponzoraiknak: Alex Walker Serian, Spectrum Photo, Amazing Internet, Think Tank és Affinity Photo.

A pályázat idén 2022. szeptember 1-jéig tart, október környékére kiválasztják a legjobb fotókat, és decemberre meglesz az eredmény. Így tehát év végére derül ki, hogy kié lesz idén a legviccesebb állatfotó.

 

 

Forrás:        

boredpanda.com

Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

CukiságVilága cikkajánló

További cikkek »

 

 

 

 

CukiságVilága cikkajánló

További cikkek »