Michi otthonra lelt


Michi úgy néz ki, mint egy gyönyörű, bújós játékmaci, de nem volt ez mindig így. Amikor megmentői rátaláltak, akkor Michi Bali utcáin bolyongott, fején egy fájdalmas és súlyos sérüléssel. A kutya vad volt, így nehéz volt őt megfogni, félelmében bemenekült egy ereszcsatornába, és nem lehetett a közelébe férkőzni, így egy mentőcsapatot kellett hívni, hogy valahogy előcsalogassák. Ez több óráig is eltartott, végül szó szerint kifüstölték onnan.

Ilyen állapotban találták meg a kutyát:

 

 

A Mission Paws életmentői – akik megtalálták a kutyát – elvitték az állatorvoshoz a fején lévő sérülés miatt. A sérülés egy hatalmas lyuk volt, de azt, hogy ez hogyan került a fejére, az nem derült ki, arra tippeltek, hogy talán összeverekedett egy másik kutyával, vagy esetleg egy ember sebesítette meg. Az állatorvos viszont megállapította, hogy a lyuk már tele van csontkukacokkal, ami azt is jelenti, hogy a seb elfertőződött, így nemcsak trauma érhette szegény állatot, de még egy súlyos állapottal is szembe kellett néznie.

A Mission Paws küldetésének tekinti, hogy állatokat mentsenek meg. Főként kutyákkal foglalkoznak, és elsődleges céljuk, hogy biztonságos, csendes és nyugodt körülményeket teremtsenek az állatnak, általában ezt kezdetben az önkéntesek saját otthonában teszik. Amint az állatorvos diagnosztizálja a betegséget – sérült eb esetében – megkezdődhet a kezelés, amihez egy tervet készítenek. Egészséges, tápanyagban gazdag étrendet állítanak össze, immunrendszert erősítő kiegészítő tablettákkal. Kialakítanak számukra egy napi rutint is, például meghatározott időben lévő etetés, alvás, vagy séta, így egy idő után a kutyusok hozzászoknak, és így a rendszerességtől biztonságban fogják magukat érezni. A beteg kutyákon továbbá más, egészséges kutyákkal szoktak segíteni, akik felgyorsítják számukra is a gyógyulási időt. Különösen fontos ez súlyos traumát ért kutya esetén. Amikor a mentett kutyusok hozzászoknak mindehhez, elkezdenek bízni az emberben, és ilyenkor már könnyebb dolguk van a mentőknek. Hiszen a cél az, hogy szerető otthont találjanak ezeknek a csodálatos állatoknak.

Az állatorvosoknak le kellett borotválniuk Michi bundáját, mert vér, piszok és rovarok borították:

 


 

Amint a kutya biztonságos helyre került, még nem értek véget megpróbáltatásai. Sajnos, amikor elvitték önkéntes gondozója otthonába, akkor egy rendkívül fertőző vírust állapítottak meg nála, amit valószínűleg egy fertőzött kutyával való érintkezés hozott ki belőle. Ezt akár a klinikán is elkaphatta, de lehet, hogy még előtte. Ezért –, mielőtt megtalálnák számára az állandó otthont –, szükség van egy biztonságos nevelőotthonra, ami a klinikán dolgozó valamelyik önkéntes otthona. Szerencsére Michi, jó immunrendszerének köszönhetően könnyen túlélte a vírust.

 

 

Amikor egy kutya teljesen egészséges, és biztonságban érzi magát az emberek társaságában, akkor elhagyhatja a nevelőotthont, hogy megkezdje életét egy csodálatos családban.

A Mission Paws felhívja a figyelmet arra, hogy ezeknek a mentett kutyusoknak valóban szerető otthont keresnek. Minden egyes örökbefogadót alaposan átvizsgálnak, még azokat is, akik online jelentkeznek. A jelentkezés beérkezésétől kezdve telefonon felveszik az érdeklődővel a kapcsolatot, ezáltal felmérik azt, hogy mennyire őszinte és mennyire elkötelezett, hogy mennyire gondolja komolyan azt, hogy befogad egy új kedvencet. A szervezet ez után még a házat is ellenőrzi. Csak bekerített és biztonságos helyre fogadhatnak be kutyát. Amikor mindent rendben találnak, akkor az új gazdi találkozhat a kutyával.

A Saffronnal való első találkozás mindenki számára szívet melengető volt. A gondozók és az új gazdi is sírva fakadt. Saffron az első találkozáskor másfél órát autózott, hogy végre láthassa Michit és azonnal kapcsolat alakult ki köztük. A kötelék – ami azóta is összeköti őket – azonnal erőssé vált, és mind a gondozók, mind a klinika dolgozói tudták, hogy Michi helyzete megoldódott. Otthonra talált. Michi jelenleg Balin él Saffronnal és egy másik mentett kutyussal, Garsconnal. Ők hárman pedig egy különlegesen szép családot alkotnak.

 
 

A Mission Paws 2015-ben alakult meg azzal a céllal, hogy összegyűjtse a hasonló gondolkodású embereket, akik életük nagy részét állatmentéssel töltik – és ebből a kezdeményezésből egy közösség született. Küldetésük, hogy támogassák, oktassák, inspirálják és aktivizálják az egyéneket a rászoruló állatok megmentésére, rehabilitálására és családban történő elhelyezésére, és végső soron céljuk továbbá a szenvedés megállítása, az eutanáziák arányának csökkentése, a szemétlerakás csökkentése, valamint a háztáji tenyésztők tevékenységének megszüntetése. Sok állatnak segítenek a helyszínen a mentésben, a rehabilitációban és az elhelyezésben, valamint adományozott élelmiszert, gyógyszert és anyagi segítséget osztanak ki olyan megbízható személyeknek, akik időt áldoznak az otthontalanok megsegítésére.

 

 

A Mission Paws egy ausztrál jótékonysági szervezet, ami Balin kezdte meg működését, de a világ több más hasonló gondolkodású szervezetével működik együtt. Céljuk, hogy több Michi-hez hasonló kutyán segítsenek, és létrehozzanak a mentett kutyák számára egy álomotthont, aminek segítségével sokkal több állaton tudnak majd segíteni. Ebben az otthonban a kutyusok a megtalálástól az örökbefogadásig maradhatnának, hogy kiváló életet élhessenek.

                                                          

                                                                                                                

Forrás:

missionpawsible.org

facebook.com/missionpawsiblenow

twitter.com/mpawsible

Tetszett a cikk?

 

 

CukiságVilága cikkajánló

További cikkek »

 

 

 

 

CukiságVilága cikkajánló

További cikkek »