Ha a róka igazán szeret...

Ha a róka igazán szeret...


Többször írtam már arról, hogy az állatvilág egyik leghűségesebb élőlénye a róka, aki egy életre választ magának társat. A most következő képek azt bizonyítják, hogy nemcsak az ember, de a róka is őszintén tud szeretni.

 

A mesékben a rókákat mindig úgy ábrázolják, hogy sunyik, ravaszak, alattomosak. Ugye ismerős a mondás: Ravasz, mint a róka… Jobb lesz, ha ezeket a hamis jelzőket most behelyettesíted más szavakkal: társas lény, szerető, gondoskodó, bújós. Sosem hittem volna, hogy egy vadon élő állat ennyire ragaszkodó, de mégis így van. A rókák nagyon gyengéd állatok, akik bármikor találnak okot egy váratlan ölelkezésre.

  • Egy ideje nem láttuk egymást? 
  • Ideje az ölelésnek!


Vagy:

  • Van egy szabad pillanatunk?
  • Remek lehetőség ez arra, hogy a másik bundájához simuljunk.


Vagy:

  • Konfliktus egymás között?
  • Lapos fül, farok csóválás, ölelés úgy, mintha nem lenne holnap, és…probléma megoldva!

 

Szóval: igen, a róka mindig talál okot arra, hogy kimutassa szeretetét a másik irányába. Teljesen mindegy, hogy szerelmével, testvéreivel, vagy szüleivel kerül kapcsolatba, a róka mindenkit szívesen ölel. Ezért most szerető rókákról hoztam képeket, amúgy is imádok róluk írni. Egyszerűen rajongója vagyok ezeknek a csodálatos, gyönyörű és kedves négy lábon járó állatoknak, akik a képeken szöveg nélkül is mindent elmondanak.

 

 

Roeselien Raimond az a fotós, aki leginkább rókákról szeret képeket készíteni, és akinek képeit én is időnként bemutatom. Bevallása szerint ahhoz, hogy állatokat fényképezzen, neki is tökéletes lelki nyugalomra, békére van szüksége. Mivel az állatok nagyon érzékenyek, ezért azonnal észreveszik az emberből áradó mohóságot, vágyat, lelkesedést. A természetben veszélyes lehet, ha egy ragadozó rád összpontosít. Így egy egyszerű trükköt kell alkalmazni: bútort kell magadból csinálni, mintha egy láthatatlan tárgy lennél, és így a róka is természetesen fog viselkedni környezetében. Ha szerencsés a fényképész, akkor egy ölelés szemtanúja lehet, és azt örökítheti meg. De sajnos ez csak ritkán következik be. A rókák ugyanis nem úgy viselkednek, mint napjaink celebjei. Magánéletüket nem szívesen osztják meg a nyilvánossággal, szerelmi életüket diszkréten kezelik – sokszor egy bokor mögé bújva ölelik egymást.

 

 

 

A rókák nem úgy tekintenek az emberre, mint veszélyforrásra, hanem inkább kíváncsisággal. Ezért aztán előfordul az, hogy közelednek az emberhez. Ezt sokan ijesztőnek találják, mert úgy hiszik, hogy a rókák betegségeket terjesztenek és váratlanul támadnak. De ez a félelem teljesen indokolatlan. A rókák egyáltalán nem viselkednek agresszívan az emberekkel szemben, és a rókaharapás is rendkívül ritka.

 

 

 

Ha ölelkezésről van szó, akkor kevés vadon élő állat képes felvenni a versenyt egy rókával. Ők az ölelkezés nagy mesterei. A rókák ugyanis megértik annak fontosságát, hogy úgy kell bánni másokkal, ahogy mi szeretnénk, hogy velünk bánjanak. Ők valóban kedves, érző lények. A fotós szerint – és egyet kell, hogy értsek vele – ha mi, emberek követnénk a példájukat, a világ sokkal jobb hely lenne.

 


 

 

Forrás:

roeselienraimond.com

boredpanda.com

Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

CukiságVilága cikkajánló

További cikkek »

 

 

 

 

CukiságVilága cikkajánló

További cikkek »