A magazinról...


Szia kedves Olvasó!

 

Minden bizonnyal a névről elsőként Pikachu (ejtsd Pikacsú), a Pokémon rajzfilmek egyik híres figurája jut eszedbe. Ebben az esetben csalódást kell, hogy okozzak, mert a magazin névadója nem a mesebeli hős volt, hanem egy cuki kis rágcsáló, aki San Juan hegyein éldegéli életét. Így aztán a mottónk az is lehetne:

 

Pikachu – A boldog „rágcsálók” magazinja

Természetesen a „rágcsáló” szót nem kell szó szerint érteni, bár ha azt vesszük, mindannyian rágcsálók IS vagyunk. A mesében Pikachu egy apró, rágcsálószerű Pokémon, akinek rövid, sárga színű szőre van, a hátán barna színű sávokkal. Hosszú, hegyes, fekete végű fülei vannak, és piros pofazacskójában elektromosságot tárol. A farka pedig villám alakú.

Így néz ki:

 

 

 

A mi igazi Pikachunkat is hamarosan megmutatom, róla a következő írásban esik majd szó.

 

 

Miért pont Pikachu?

Egy jó kis nevet akartam találni, de a bal agyféltekém nem volt hajlandó együttműködni a jobbal, így nem jött az ihlet. Azok közül, amik szóba jöhettek volna, egyik sem tetszett, így hát leültem írni egy cikket, hogy kicsit kikapcsolódjak. Pont egy cukiságról, akit a rajzfilmfigura Pikachuhoz hasonlítottak. Így „született” meg a név.

 

Miféle oldal ez és mi a célja?

Ez egy cukiságokról – főleg kisállatokról – szóló magazin. Mivel jelenleg saját cukiságom nincs, bár egykori vidéki lányként elég sok tapasztalatra tettem szert velük, ezért az internetet fogom segítségül hívni, ha írásra kerítek sort.

Célom az, hogy azok a kis cukiságok is szót kapjanak, vagyis egy-egy írásban szerepelhessenek, akiket mi emberek veszélyeztetünk, tehát kihalás fenyegeti őket. Bármilyen szomorúan is hangzik, azzal, hogy házakat építünk, elektromos kütyüket találunk fel, kiirtjuk az erdőt, meggyilkoljuk a körülöttünk élő állatokat is, hiszen elveszítik élőhelyüket, és táplálékukat. Ezért nemcsak házi kedvencekről, de érdekes erdei és mezei állatokról is fogok írni.
Hiszek abban, hogy egy magazin tulajdonosaként érdemes egy jó ügy mellé állni, és felhívni a figyelmet arra, hogy ne csak magunkra, és szeretteinkre, de másokra és az élet egyéb csodáira is vigyázzunk!

 

Kiknek szól ez az oldal?

Mindenkinek, aki szereti az állatokat – nemcsak akkor, ha cukik. Elsősorban azoknak a nyelvén tudok szólni, akik hozzám hasonlóan gondolkodnak, és velem együtt fontosnak tartják azt, hogy amennyire csak tudjuk, megóvjuk környezetünket.

 

Milyen gyakran kerül fel a magazinra új cikk?

Terveim szerint heti rendszerességgel jelentkezem új írással, de természetesen ez változhat, hiszen bármi közbejöhet. 

Szeretnél Te is egy saját cukiság magazint?

ITT igényelj egyet ingyen, és részesülj a közös bevételből!!!

Akkor pedig, ha inkább segítenél nekünk építeni a közösségünket, ITT tudsz regisztrálni ingyenesen.

 

 

Forrás:

Pikachu kép: OLM, Inc – wikipedia.org

Többi kép: pixabay

Tetszett a cikk?

 

 

CukiságVilága cikkajánló

További cikkek »

 

 

 

 

CukiságVilága cikkajánló

További cikkek »